contact@edunice.ro

Alt viitor al educației: cursuri de robotică

Alt viitor al educației: cursuri de robotică

Roboții casnici au ieșit din sfera fanteziei cinematografice. Astăzi orice telefon inteligent îți poate răspunde la comenzi vocale. Poți să-ți conectezi televizorul, sistemul audio, aparatele electrocasnice sau becurile la o comandă vocală distanță. De ce nu ai putea avea un robot în casă pe care să-l rogi frumos să-ți aducă un pahar cu apă sau un robot care să te asiste la muncă?

O nouă materie care ar putea fi introdusă cât de curând în curricula școlară este robotica. Dar până ajungem acolo, vă invităm să descoperiți cursurile de robotică organizate de Asociația E-Civis la RoboHub.

Ce se întâmplă la RoboHub?

Dincolo de introducerea în programarea cu blocuri și instrumente precum Ozobot – cel mai mic robot programabil din lume, sau Micro:Bit, RoboHub introduce cursurile de Computing (Python), în parteneriat cu ECDL România, Introducere in AI (Inteligență Artificială) pentru copii cu ajutorul Minecraft Education, precum și primul curs pentru publicul larg cu un braț robotic de servicii.

Cursurile de robotică sunt gratuite pentru copiii cu burse sociale, în baza unei adeverințe din partea școlii. Familiile cu venituri de maxim 4.000 lei/lună vor plăti o taxă de 150 de lei, iar pentru celelalte categorii taxa este de 300 de lei.

„Activitatea de la RoboHub este de fapt o întreprindere socială pentru că din taxa copiilor care plătesc prețul întreg, vom putea oferi în continuare cursuri gratuite copiilor cu burse sociale și cursuri subvenționate pentru copii din familii cu venituri mici. Este o modalitate prin care încercăm să oferim educație digitală și un alt viitor în mod egal tuturor copiilor, indiferent de resursele financiare”
Ana-Maria Stancu, președintele Asociației E-Civis.

RoboHub este un spațiu de promovare a programării și a roboticii și se adresează tuturor celor care doresc să învețe, de la 6-7 ani și fără limită superioară de vârstă. Acesta face parte din proiectul Everyone Digital, dezvoltat în cadrul programului Alt Viitor, organizat de Microsoft (Alt Viitor va susține dezvoltarea de competențe digitale, prin activități de programare, pentru peste 11.000 de elevi care vor fi direct implicați în proiectele desfășurate de ONG-urile partenere Microsoft în cadrul acestui program pentru care compania a dedicat 1 milion de dolari).

E-Civis își propune să asigure accesul egal la tehnologie pentru toți copiii și tinerii, concentrându-se pe zone sărace din sudul țării, dar adresându-se și copiilor din București ale căror familii nu își permit un curs de robotică sau programare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.